Verslag van de laatste ATB Clinic dit seizoen door Berend Velsma.

Zaterdag 18 februari stonden een 16 tal ATB-ers klaar om wat we in de vorige clinics hadden geleerd in de praktijk te brengen. Dit keer geen tikkertje op de fiets, of oefencircuitjes, maar het echte werk in de bossen van Bakkeveen. Half tien was iedereen op de fiets gearriveerd op het parkeerterrein in Bakkeveen.

Na eerst enkele veiligheid checks kon het beginnen. Single tracks, modderplassen, mul zand, takken op de weg, hekjes, steile hellingen en afdalingen, historische wegen (door paard en wagen uitgesleten) een straf tempo, niets kon ons tegenhouden. Onder de begeleiding van Johan en Rinze was geen hindernis te veel. Nou ja.... Soms namen we de makkelijke route, of moesten we even van de fiets af, of dachten we waarom lukte het eerder wel en nu niet, moesten we even op elkaar wachten, maar het belangrijkste iedereen had plezier en wat was de omgeving weer prachtig.
Na een training van anderhalf uur moesten we nog terug naar Drachten, maar we hadden er nog niet genoeg van. Het "tochtprogramma commissie" lid onder ons wist van de terugweg ook een uitdaging te maken. Dwars door de bossen kwamen we moe maar voldaan terug in Drachten.

Kortom weer een gezellige en pittige clinic. Johan en Rinze bedankt.

Voor de foto’s klik je HIER.