Door: Berend Velsma

21-januari stonden een 10-tal ATB’ers klaar voor de tweede clinic gegeven door de trainers Johan en Rinze. De deelnemers bestonden uit zowel ervaren als beginnende ATB’ers. Om tien uur werd er verzameld bij Paulusma reizen, waarna we vertrokken naar de Folgeren, waar een oefencircuit was uitgezet. De clinic stond in het teken van kijken en de behendigheid op de fiets. Na de veiligheidscontroles konden we met de oefeningen beginnen.

Na tikkertje op de fiets om warm te worden startten we met de eerste oefening. Deze bestond uit een slalom en een vierkant waar binnen je een rondje moest fietsen. Eén vierkant was volgens ons duidelijk te klein om het rondje in te maken. De fiets was te groot, of het terrein was niet vlak enz. maar het lag in elk geval niet aan onze vaardigheden. Maar na een paar maal het circuit te hebben afgelegd, de uitleg dat je je achterrem als hulp moest gebruiken en moest kijken waar je naar toe wilde, lukte het de meesten toch om het rondje binnen het vierkant af te leggen.

Hierna was er een oefening met een bocht en een kwakende eend. De bedoeling was om van buiten, naar binnen en weer naar buiten de bocht te nemen. Daarnaast over een eend, waarbij de eend niet mocht kwaken. Dit kon door het voorwiel omhoog te trekken en het gewicht hierna naar voren te verplaatsen en het gewicht van het achterwiel af te halen. De eend werd regelmatig geplet, maar bleef gelukkig kwaken.

Als afsluiting hadden we een slakkenrace, met als doel om als laatste over de finish te komen. Dat viel nog niet mee, want je mocht niet met de voeten op de grond te komen en niet de verkeerde kant op fietsen.

Het was een leerzame clinic, met alleen maar lachende deelnemers zoals dat HIER op de foto's te zien is.
We willen de trainers Rinze en Johan dan ook namens de groep van harte bedanken.