Door: Berend Velsma

Drie weken geleden waren er 27 aanmeldingen, verleden week 29 en deze week, vlak voor de kerstdagen............ maar liefst 35 inschrijvingen. Of het de koffie bij Albert Kieft in Eastermar, de mooie route van 45 km, het nog even ontspannen voor de kerst drukte, het mooie weer, een damesakkoord, het behalen van je streefkilometers was, vertelt het verhaal niet, maar de organisatie was erg tevreden. De rit werd gereden in maar liefst vier groepen.

De route ging via de Leyen, naar Eastermar. Sommigen dachten nu al aan koffie, maar er moest nog een rondje worden afgelegd. Over het schelpenpad bij het Bergumermeer langs, achter de geboortewoning van de meest beroemde inwoner van Eastermar, ging het richting Kloostertille. Via Drogeham keerden we weer terug in Eastermar. De inwoners van dit mooie dorp waren nog niet van ons af, want nu mochten we wel aansteken bij ons clublid Albert Kieft. Hier stond de koffie, chocolademelk, appelgebak, slagroom en marshmallows in de tuin klaar. De terraskachels waren aangestoken en de tuinstoelen stonden buiten.

 

 

 

Drukte in Eastermar.

Na de koffie koelden we, ondanks de gezellige zit, af, dus gingen we weer in beweging en keerde de rust terug in Eastermar. Via de andere oever van de Leyen, kwamen we door Rottevalle, terug in Drachten en konden de leden weer de feestdagen verder voorbereiden. (na het fietspoetsen, want ondanks dat het grotendeels over schelpenpaden ging, waren er toch een aantal stukken door de modder.)

Voor een impressie staan er HIER foto's (vanuit de tweede groep).