Afgelopen zaterdag 21 mei was het tijd voor onze (traditionele) clubrit over de Afsluitdijk. Vanwege het slechte weer was deze rit eerder in het seizoen uitgesteld. Afgelopen zaterdag zat het weer mee. Gelukkig stond er wel een straf west tot zuidwesten windje, want dat hoort natuurlijk bij de Afsluitdijk.
In twee groepen zijn we met 18 deelnemers vertrokken. Langs een prachtige route door het Friese land naar de kop van de Afsluitdijk, daar werd besloten (vanwege de wind) ook in twee groepen over te steken naar Den Oever.
De bedoeling was om voor koffie aan te gaan bij restaurant Basalt. Helaas pakte dat anders uit. Echt welkom voelden we ons er niet, en na wat "gemopper" van de bediening besloten we op te stappen en onze heil (koffie in dit geval) elders te zoeken. Dat werd bij restaurant de Zingende Wielen even verderop in Den Oever. Een aanrader voor de volgende keer!

Na een lekker bakje koffie/soep/appeltaart, en natuurlijk onze eigen boterhammen, vertrokken we met de wind in de rug weer naar Leeuwarden. Eenmaal terug op Friese bodem werd er via een andere, erg leuke route terug naar Leeuwarden gefietst. Ik denk dat ik namens de groep kan zeggen dat het een mooie tocht was!

Voor de foto's klik je HIER.