Door: Mieke Kolhek

Op woensdag 31 december stond onze traditionele oudjaarstocht op de agenda. Ditmaal met Opende als start- en finishplaats. De tocht had als thema terug naar je jeugd gekregen. Dit omdat onderweg een motorcrossbaan bedwongen moest worden. Daarnaast had Jan Dijk van Dijkzand te Jonkersvaart ons uitgenodigd om zijn parcours over zijn terrein te fietsen. Dit is een trainingsparcours van een MTB vereniging dus uitdaging gegarandeerd. Ook mochten we onderweg nog even hekje klimmen... Oftewel genoeg jongens dingen... Helaas lieten de meisjes van de vereniging het qua fietsen afweten.


We mochten 15 fietsers verwelkomen voor de tocht. Deze jongens moesten de 
kerstkilo's er schijnbaar nog af fietsen, een groot deel startte daarom al in Drachten op de fiets (wellicht ook een strategie om nog wat extra kilometers te maken voor de kilometercompetitie?).

Na een geslaagde tocht stond er gesponsorde, zelfgemaakte snert te wachten. De liefde en toewijding van onze voorzitter, Jan Erkelens, was duidelijk te proeven. Bedankt Jan, het smaakte uitstekend. Ook waren er zelfgemaakte oliebollen aanwezig (waarvoor dank Sjaak) alsmede uiteraard de nodige versnaperingen. Hiervoor, en voor de kilometercompetitie, was ook een groep uit Drachten gekomen die weliswaar de tocht niet wilden fietsen maar wel van de gezelligheid wouden proeven. Ook zij werden uiteraard verwelkomt met koffie en oliebollen. Ook de dames van de kilometercompetitie waren aanwezig. Door wat ongemakken wel met de auto (beterschap Thea).

Omdat de organisator 3 week voor de tocht had laten zien niet te kunnen fietsen (of te goed te kunnen remmen, vul zelf maar in) moesten we qua voorfietsers en routebepaling terugvallen op 3 vrijwilligers die (nog) geen lid zijn van de club maar de omgeving wel als hun broekzak kennen. Hiervoor wil ik namens de club Simon, Sjaak en Wietze nogmaals hartelijk bedanken voor het voorfietsen. Volgens de verhalen is het goed gegaan. Top.

Rest nog de dames van de catering te bedanken voor hun inzet en de heerlijke koffie. Annie, Henriet, Jantina en Mieke bedankt voor de hulp deze mooie dag.

Ps; n.a.v. een aantal vragen hierover: de route over de crossbaan is open mits er geen motorcross activiteiten zijn dan is het terrein ivm veiligheid afgesloten voor mtb. Dijkzand is 24/7 open voor fietsers. Je kunt dus beide ronden opnemen in een persoonlijke route.

Klik HIER voor de foto's.