Zaterdag 12 december stond een MTB route in het Teutoburgerwald op het programma.  Dertien leden van FTCS verzamelden, met hun MTB,  in Hörstel voor een route van zo'n 40km naar Tecklenburg en weer terug. De route was een variatie op de bekende "Hermansweg". Het mag gesteld worden dat het hard werken was. Diverse klimmen, afdalingen, glibberige rotspartijen en modderpoelen moesten bedwongen worden. Hier en daar moesten we zelfs de benenwagen verkiezen boven de fiets. Een ware beproeving voor het materiaal maar zeker ook de berijder!
Gelukkig werkte het weer goed mee, droog, weinig wind, graad of 5, en we hebben zelfs de zon gezien. Prachtig MTB weer dus. Voor de Kaffee und Kuchen hadden we afgesproken bij de jeugdherberg in Tecklenburg. Daar werden we vriendelijk onthaald, en in een aparte zaal stond (onbeperkt) koffie/thee en 2 soorten gebak voor ons klaar. Prima service. 

Terugkijkend kunnen we stellen dat het een mooie tocht was waarbij iedereen zich goed heeft kunnen vermaken. We hebben er even voor moeten rijden maar dat is dan ook meer dan de moeite waard. Op naar een volgende keer.

Klik HIER om naar de foto's te gaan.