Afgelopen zaterdag 30 mei heeft een groep van zo'n 60 leden de speciale jubileumrit gefietst. De bestemming van de activiteit in de pauze was tot het laatste moment geheim gehouden om de verrassing zo groot mogelijk te laten zijn. Helaas liet het weer zich van een grillige kant zien. Ondanks positieve voorspelling op de regenradar werden we onderweg getrakteerd op fikse hagelbuien. Maar hoe zuidelijker we in de provincie kwamen hoe droger de wegen. Mede door de goede verzorging onderweg werd de stemming allengs weer beter.
 
Na zo'n 55 km op de teller bereikten we de verrassingslocatie. Dit was het Wouda gemaal bij Lemmer. Daar werden we feestelijk ontvangen met een uitgebreide lunch. Gelukkig klaarde het weer ook op en konden we de natte kleding laten drogen in de zon.
Na de lunch was het tijd voor een informatieve rondleiding door het gemaal. Dit viel bij een ieder goed in de smaak, een prima activiteit om te combineren met het fietsen. Na dit rondje Friese geschiedenis werd het tijd om de terugreis aan te vangen. Nog snel een foto van de groep en weer op de fiets. Het weer bleef deze keer meewerken zodat we met een windje in de rug, en mooie Hollandse luchten, op ons gemak weer naar Drachten peddelden. Daar werden we nog getrakteerd op een afsluitend drankje waarna we met een voldaan gevoel naar huis konden.

Onze complimenten gaan uit naar jubileumcommissie. Het is jullie gelukt er een topdag van te maken, bedankt! En nu op naar het feest.

Update 2:
Er zijn ontzettend veel foto's gemaakt daarvoor dank. Echter, jullie zullen begrijpen dat er veel dubbele foto's tussen zitten. We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk foto's te plaatsen, maar niet alle foto's hebben daarom een plek in het album gevonden.

Er is een tweede serie foto's toegevoegd in het album. Serie 2 vindt je hier.

De eerste set foto's zijn in het album geplaatst. Serie 1 vindt je hier. Inclusief een filmpje gemaakt met de action cam. 

 MG 1197