soep

Traditioneel fietsen we op oudejaarsdag een laatste (ATB) tocht van het jaar. Dit jaar kwam van Riemer het idee om gekoppeld aan de tocht een eindejaarsonderonsje te organiseren in Zorgboerderij De Vonk in Boornburgum. Om half tien vertrokken zo'n 24 deelnemers aan de tocht. Deze leuke, door Annie en Sieds gemaakte, route leidde ons over zand-, schelp-, gras- en modderpaden rond Drachten. Via Rottevalle, Boelenslaan, Houtigehage en Beetsterzwaag ging het naar Boornburgum. Daar stond een heerlijke pan soep op ons te wachten. Dingena en Riemer hadden voor ons een zeer speciale soep gemaakt van oude bonenrassen, zoals Reade Krobbe, Wâldbeantjses en Wieringer boontjes. Het resultaat mocht er zijn, menigeen is voor een tweede kom gegaan, en de pannen waren snel leeg.

Voor de fietsers (er waren ook leden alleen voor de gezelligheid en de soep gekomen) restte er nog een klein stukje terug naar Drachten om deze oudejaarstocht af te ronden. Moe maar voldaan konden we ons daarna in het oudejaarsgedruis storten.

Vanaf deze kant willen we Riemer en Dingena hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de locatie en het sponsoren en bereiden van de heerlijke soep!

Voor de foto's kijk je in het album of klik je op de foto hiernaast.