Neisimmer ATB Marathon 16 september afgelast!

Beste fietsvrienden en –vriendinnen,

Tot ons grote spijt moeten we de Neisimmer ATB Marathon voor komende zaterdag, 16 september, af lasten.

Door de hevige regenbuien en de eerste najaarsstorm van vandaag 13 september is het in onze ogen niet verantwoord om in groten getale door de bossen te fietsen en dus de tocht door te laten gaan.
Dit zal gevaarlijke situaties op kunnen leveren en onevenredig veel schade aan de natuur en het parcours toebrengen. Zo maken wij o.a. gebruik van de MTB route Beetsterzwaag en ook zij verzoeken ons de route niet te gebruiken (https://nl-nl.facebook.com/MTBrouteBeetsterzwaag).

Wij vragen uw begrip voor de situatie en hopen u met onze eerstvolgende tocht, de Ald Djip Veldtoertocht op zaterdag 4 november, weer te kunnen verwelkomen.

Met vriendelijk groeten,
Tochtcommissie Neisimmer ATB Marathon

Texel 9-9-2017

Afgelopen zaterdag 9 september zijn 7 leden naar Texel afgereisd voor een mooie fietstocht. In het fotoalbum vind je een uitgebreide foto impressie (klik op de foto).

Drachtster Kei

Op zaterdag 2 september 2017 organiseert de Fietstoerclub Smallingerland de fietstoertocht "DRACHTSTER KEI".

De routes gaan door een landelijke, bos- en heiderijke omgeving. Dit is de laatste fietstoertocht van dit seizoen, welke door Fietstoerclub Smallingerland georganiseerd wordt. De start is vanuit  de Kantine van Atletiekvereniging Impala aan de SPORTLAAN  te Drachten.

 De routes leiden u over autoluwe wegen door een landelijke omgeving in oostelijke richting.

De 40 km route gaat via de bossen van Beetsterzwaag  naar Donkerbroek en langs de Wijnjeterper streek weer terug naar Drachten.
De 75 km route brengt u verder via het Fochteloërveen  richting Een en Amerika, om via De Wilp en Frieschepalen weer richting Drachten te gaan.
De 110 km gaat verder oostelijk, door landelijk en bosrijk gebied naar pauzeplaats Zeijen. Langs de stuw van Alteveer, gaan we weer richting Steenbergen en sluiten op de 75km route aan om via Amerika terug te fietsen naar Drachten.

AFSTAND     START TUSSEN
  40 km        8.30 - 11.00 uur
  75 km        8.30 - 11.00 uur 
110 km        8.00 - 10.00 uur

Alle routes zijn d.m.v. pijlen aangeven.
De eindcontrole sluit om 16.00 uur.

Eventuele nadere informatie bij Klaas Dijksma
tel: 0512-523833 of 06-10551580

Nei Simmer ATB marathon

Zaterdag 16 september organiseert FTC Smallingerland weer de Nei Simmer ATB marathon.

De organisatie is er in geslaagd om de route uit te breiden naar 120 kilometer. Daarmee wordt het de langste eendaagse marathon van Friesland. Een perfecte voorbereiding op bijvoorbeeld: Drenthe 200.
De extra lus leidt via mooie uitdagende singeltracks van Boornbergum en de zandafgraving van Nij Beets, stukjes privé terreinen, naar de bossen van Beetsterzwaag, Jubbega en het idyllische Bakkeveen.

Drachten Anserdennen

De foto's van de clubrit Drachten - Anserdennen vind je in het fotoalbum. Klik op de foto onder.

Fotoverslag Hierden 19-21 mei 2017

De foto's van het clubweekend voor de racefiets in Hierden staat online. Klik op de collage om bij de foto's te komen. 
Kijkend naar de foto's kijken we terug op een super gezellig weekend. Thea en Annie worden ontzettend bedankt voor de organisatie, maar natuurlijk bedanken we ook de wegkapiteins en Gerard in de volgauto. Met zijn allen hebben we er een top weekend van gemaakt.